Nu de prijzen van nieuwbouwwoningen enorm hoog zijn en verbouwen ook duur is, kiezen steeds meer Nederlanders ervoor om de verbouwing voor eigen rekening te nemen om geld te besparen. Maar in sommige gevallen kost dit op den duur meer geld dan ze er mee bespaard zouden hebben.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Zeker in de bouw kunnen kleine foutjes grote gevolgen hebben. Ga je zelf aan de slag met een graafmachine maar heb je geen bodemonderzoek uitgevoerd? Dan kan het zijn dat er een riool reparatie door DG Riooltechniek moet, worden uitgevoerd. De specialisten van DG Riooltechniek verhelpen de breuk direct en zo kun jij weer door met je verbouwing.

Dure missers

In de bouw is het belangrijk om goed te kunnen meten en rekenen. Ga jij isolatie materiaal bestellen maar zet je een komma of punt verkeerd? Dat kan je duur komen te staan. Ook het bestellen van andere materialen komt zeer nauw en rekenfouten zijn niet goedkoop. Zeker wanneer je een strakke planning hebt en te weinig materialen hebt besteld. In de huidige markt kun je weken tot maanden wachten op een tweede levering. Heb jij te weinig tegels besteld en moet je wachten op een nieuwe vracht? Dan is het nog maar de vraag of je wel precies dezelfde tegels krijgt, vaak is hier na enkele weken al kleurverschil zichtbaar.

Fouten maken is menselijk

Waar mensen zijn, worden fouten gemaakt. Maar sommige fouten kun je niet met geld oplossen. Denk bijvoorbeeld aan ongevallen waar mensen bij betrokken zijn. Het is dus van groot belang dat je tijdens een verbouwing echt alleen de werkzaamheden aanpakt waarvan jij weet ze op correcte wijze uit te kunnen voeren.

Beter voorkomen dan genezen

Er zijn een hoop mogelijkheden om risico’s te beperken en fouten te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan alle veiligheidsvoorschriften en draag op een bouwplaats altijd een veiligheidshelm! Ook is het belangrijk om een overzichtelijke planning te hebben. Zo weet je altijd wie er op een bouwplaats aanwezig zijn en wat hun werkzaamheden precies inhouden. Mocht jij materialen aan het laden of lossen zijn dan weet je precies op hoeveel mensen je moet letten tijdens het achteruit rijden.