Creëer binnen no time een Bohemian woonstijl met deze vloerkleden

Je bent net terug van een heerlijke vakantie naar Spanje en je wilt dat gevoel van vrijheid en avontuur niet verliezen. Gelukkig is er een manier om dat gevoel in je eigen huis te behouden: door het toevoegen van een Boheemse stijl aan je interieur. Een van de beste manieren om dit te doen is door het toevoegen van vloerkleden.

Warmte en gezelligheid met bedrukte kleden

Een van de kenmerken van een Boheemse stijl is de mix van verschillende patronen en kleuren. Dit geldt ook voor vloerkleden. Kies voor een vloerkleed met een opvallend patroon, zoals een Aztec- of tribalprint. Dit zorgt voor een grote visuele impact in de ruimte. Daarnaast zorgen vloerkleden voor warmte en gezelligheid in huis, iets wat je misschien wel mist als je terug bent van een vakantie in een warm land.

Een jute vloerkleed en andere materialen

Een ander kenmerk van een Boheemse stijl is dat er vaak gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Kies daarom voor een voor een vloerkleed van natuurlijke materialen zoals jute of sisal. Dit zorgt voor een rustieke uitstraling en past perfect bij de Boheemse stijl. Daarnaast zijn deze materialen ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk, dus het is een win-win situatie.

Vloerkleden met warme tinten

Een andere manier om de zon en vrijheid in huis te halen, is door gebruik te maken van warme kleuren. Denk aan geel, oranje en rood. Deze kleuren geven een gevoel van energie en zorgen voor een instant zomers gevoel. Je kunt deze kleuren toevoegen door middel van accessoires zoals kussens, plaids of een wanddecoratie.

Meer dan alleen vloerkleed

Er zijn nog veel meer elementen die je kunt toevoegen aan je interieur voor een Boheemse stijl, naast vloerkleden. Een van deze elementen is het gebruik van planten. Boheemse interieurs zijn vaak gevuld met groen, van grote cactussen tot kleine kamerplanten. Planten zorgen niet alleen voor een gezonde leefomgeving, maar ze geven ook een gevoel van leven en natuur in huis. Een ander element dat vaak terugkomt in een Boheemse stijl, naast het gebruik van textiel zoals vloerkleden, is het gebruik van vintage of antieke elementen. Denk aan een oude spiegel, een vintage klok of een antieke koffer als bijzettafel. Deze elementen geven een gevoel van verhaal en geschiedenis aan je interieur.

Vloerkleden voor een eeuwig vakantiegevoel

Met een paar simpele aanpassingen in je interieur, zoals het toevoegen van vloerkleden en het gebruik van warme kleuren, kan je een echt Boheems gevoel creëren in je huis. Hierdoor zul je je vakantie niet alleen herinneren, maar ook het gevoel van vrijheid en avontuur behouden. Dus, waar wacht je nog op? Ga op zoek naar de perfecte vloerkleden en begin met het creëren van een Boheemse oase in je eigen huis!