Heb je een plat dak? Dan zijn niet alle soorten materialen geschikt als dakbedekking. Een goede dakbedekking is echter wel heel belangrijk: het beschermt je woning tegen allerlei weersomstandigheden en het zorgt ervoor dat je huis lekker warm blijft in de winter. Wat voor soorten dakbedekking je kunt leggen op een plat dak, dat lees je in dit artikel!

PVC

Bij PVC denk je niet gelijk aan dakbedekking, maar eerder aan vloeren. Tegenwoordig kun je kunststof ook gebruiken voor het dak, waarbij PVC een perfecte keus is. PVC heeft een lange levensduur en kan wel 30 jaar lang mee gaan! PVC heeft nog veel meer voordelen als dakbedekking; zo is het materiaal heel licht, waardoor de dakconstructie nauwelijks belast wordt. Daarnaast is het brandveilig; PVC wordt het dak ingelijmd en niet gebrand. Dat maakt het leggen van PVC als dakbedekking een tijdrovende en intensieve klus die je het beste uit handen geeft aan MVH Dakwerken Terheijden.

Bitumineuze dakbedekking

Een bekendere kandidaat voor dakbedekking is toch wel Bitumen – ook wel roofing genoemd. Een Bitumen dakbedekking wordt gemaakt van aardolie en polyester. Soms wordt het gecombineerd met glasvezel in plaats van polyester. In beide gevallen heb je een dakbedekking van zeer goede kwaliteit wat ook nog eens scherp geprijsd is. Bitumineuze dakbedekking leent zich perfect voor dakisolatie, waarmee je uiteindelijk veel geld op je gasrekening bespaart in het huis.

EPDM: de milieubewuste keuze

Een nieuwkomer op het gebied van dakbedekking is het materiaal EPDM, wat staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en bestaat uit synthetisch rubber. Het materiaal is elastisch en daardoor licht, maar het is wel heel sterk; met een EPDM dakbedekking kun je tot wel 40 jaar vooruit. Er komen geen scheuren in en mocht dit toch voorkomen, kunnen deze snel door deskundige vakmensen gemaakt worden door het plaatsen van een folie. Omdat EPDM van rubber is gemaakt, is het materiaal te recyclen en daarom is het een milieubewuste keus. Om het nog mooier te maken: EPDM is zeer goed betaalbaar!