Er zijn ouderen huizen die nog een mooie houtkachel binnen hebben staan. Wanneer je zo’n huis koopt, weet je misschien niet of je de houtkachel wel of niet wilt houden. Dan kun je dit artikel lezen om de knoop door te hakken. Je leest namelijk wat de grootste voordelen zijn van een houtkachel. Benieuwd? Lees dan snel even verder en je zult erachter komen. 

De extra sfeer in huis 

In veel oudere huizen is een originele houtkachel te vinden. Houtkachels doen veel mensen denken aan vroegere tijden en ze geven vaak veel warmte af aan het hele huis. Ook zorgen houtkachels buiten warmte voor heel veel sfeer in een woning. Hoewel houtkachels meer actie en onderhoud vragen (denk aan het hout wat je moet tillen en moet verzamelen en het schoonmaken van de kachel na gebruik) dan een normale centrale verwarming of een gashaard, hebben houtkachels nog steeds genoeg voordelen. Eikenhout van Golden Flame voor in de kachel is makkelijk te bestellen. 

Houtkachels hebben een hoog rendement

Houtkachels zorgen voor veel warmte in de woning, voor relatief weinig brandstof. Je kan het hout voor in de kachel kopen of zelf verzamelen. Wanneer je het koopt is het duurder dan wanneer je het zelf bij elkaar sprokkelt, maar het sprokkelen kost wel weer wat meer tijd. Een moderne houtkachel kan een rendement van wel 75% halen. Dit is erg hoog en dat is dus top!

Nuttig

Combineer het aangename en fijne van de houtkachel met het nuttige wat een houtkachel je kan bieden. Als de houtkachel toch aanstaat kunt u de warmte gebruiken om soep of chocomel op te warmen. Er zijn zelfs houtkachels met ingebouwde bakovens. Zo kan je lekker jouw broodjes of een pizza afbakken zonder dat je ook nog de oven aan moet zetten.