Wat meer ruimte is huis geeft een vrij gevoel. Je kunt de meubels in de woonkamer misschien wat ruimer opstellen, omdat die ene grote kast eindelijk uit het zitgedeelte gehaald kan worden. Of je geniet van meer licht in huis doordat de nieuwe aanbouw een grote raampartij heeft. Wat kun je eigenlijk allemaal met een aanbouw doen, behalve dat je deze bij de woonkamer betrekt?

Maak een speelkamer voor je kinderen

Heb je nog jonge kinderen waarvan het speelgoed regelmatig door het hele huis slingert? Met een aanbouw kun je een eigen speelkamer voor ze inrichten. Deze aanbouw kan zo groot of zo klein worden als je zelf wilt. Woon je in een historische binnenstad, dus wil je bijvoorbeeld een aanbouw in Den Bosch, dan moet je misschien rekening houden met de afmetingen van je stadstuin en de regels die er zijn over het aanbouwen bij een bestaande woning. Heb je een vrijstaand huis en een grotere tuin, dan kun je vaak de exacte plaats van de aanbouw aan je huis wat flexibeler bepalen. Ook als je kinderen groter worden is een aanbouw nog heel geschikt. Het speelgoed wordt langzaam vervangen door computerspelletjes waar ze in de aanbouw ongestoord op kunnen spelen. En met een eigen bureau voor ieder kind creëer je ook nog eens een geschikte plek om huiswerk te maken.

Een aanbouw voor extra opbergruimte

Heb je geen zolder of garage waar je veel spullen kwijt kunt? Dan kan een aanbouw een oplossing zijn als je behoefte hebt aan extra kastruimte. Kies in dat geval voor een ruimte die je multifunctioneel kunt gebruiken. Dus niet alleen plaats je op maat gemaakte kasten in deze aanbouw voor het opbergen van de kerstspullen. Je zorgt ook dat bijvoorbeeld de ski’s eindelijk een eigen ruimte hebben waar ze netjes opgeborgen kunnen worden. Natuurlijk hoeft de aanbouw niet helemaal vol te staan met kasten. Ook de wasmachine of de vrijstaande diepvries kunnen hier prima neergezet worden. Je kunt bijvoorbeeld voortaan ook het wasrek gemakkelijk een keer laten staan, zonder dat je er op de bovenverdieping van je huis de hele tijd tegenaan loopt.

Voor welk doel je een aanbouw ook gaat gebruiken, het levert uiteindelijk altijd meer ruimte in je huis op.