Wanneer je graag op een zelfstandige en comfortabele manier oud wilt worden in een eigen omgeving, is een zorgwoning misschien wel de optie voor jou! Via Thuisaanhuis.com kan je aan een goede zorgwoning komen. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een eigen zorgwoning kopen. Benieuwd de mogelijkheid om je huis te ontzorgen? Lees dan snel verder en je zult erachter komen. 

De overheid stimuleert dit initiatief

In november 2014 heeft de overheid de Wmo-regelgeving aangepast. Sinds dat moment is het dus mogelijk om zonder vergunning een zorgwoning te plaatsen. Omdat er steeds meer bejaardentehuizen sluiten, wordt het voor ouderen die zorg nodig hebben ook een stuk lastiger om een een geschikte woonplaats te komen en dat is niet fijn. Nederland verandert ook steeds meer naar een participatiesamenleving. Dit betekent dat iedereen steeds meer verantwoordelijkheid krijgt en neemt voor zichzelf en hun eigen omgeving. Hier horen zorgwoningen dus ook bij. Vanuit de overheid is er daarom ook budget vrijgemaakt om ouderen thuis te kunnen laten wonen. 

Je investeert ergens in

Wanneer je wat ouder bent en je gaat wonen in een bejaardentehuis, seniorenwoning of verplegingshuis, moet je geld betalen. Het nadeel hiervan is dat er niks echt van jou is en je dus nergens in investeert. Bij een zorgwoning is dit een ander verhaal. Deze koop je echt en hierdoor investeer je dus ergens in. Je geld gaat niet weg, maar op het moment dat je de zorgwoning weer verkoopt, krijg je het geld weer terug. Een groot voordeel dus van het kiezen voor een zorgwoning. 

Je blijft in je eigen en vertrouwde omgeving

Bijna alle ouderen willen het liefst thuis blijven wonen in een vertrouwde omgeving. Dit is helaas niet altijd mogelijk en die verandering kan erg lastig zijn voor mensen. Naarmate je ouder wordt, zie je vaak steeds meer op tegen een verhuizing. In dat geval zijn er twee opties. Of de woning compleet aanpassingen met het oog op zelfstandig ouder worden. Of wanneer je genoeg ruimte hebt, kun je kiezen voor een zorgwoning. Je laat de woning compleet volgens jouw wensen bouwen. De zorgwoning wordt naast de hoofdwoning geplaatst en voilá. Een fijne plek om te wonen en ook nog eens in je vertrouwde omgeving. 

Ook kun je Dit is Plek eens bekijken.